Blubberkop

op .

Onderweg naar Nijverdal zag ik in de spiegel dat er een auto met alarmlichten op het dak veel drukte had. Ter hoogte van Wierden op de viaduct Rijssen - Wierden moest hij zo nodig met een rotgang door de berm rijden om maar niet in de wacht te komen staan. Het betrof een terreinauto van Rijkswaterstaat die even wilde laten zien dat hij een terreinauto had.

Vanwaar die drukte? Als ze in Den Haag hadden bedacht dat deze kosten wat kost de regels aan hun laars mochten lappen hadden ze er wel blauw licht opgezet. Maar er scheen een aanrijding te zijn geweest net over de spoorbrug in Wierden. Het sleepbedrijf had de auto’s al opgeladen onder toeziend oog van de politie en de weg was zo goed als schoon.

Maar goed dat Rijkswaterstaat erbij was om zich ook te laten zien. Of betrof dit een malloot die via onze belastingcenten de blits wilde uithangen. Dus ook Rijkswaterstaat, gedraag je in het verkeer of laat een paar blauwe lampen op het dak van de auto’s zetten. Koop ook gelijk even wat communicatieapparatuur dan had je kunnen horen dat het helemaal niet nodig was geweest. Te duur? Who cares het komt immers niet uit je eigen portemonnee maar uit de onze…..