1 school weg 12 huizen terug

op .

Eergisteren naar een inloopavond geweest in het wijkgebouw “n Oaln Diek” waar we geïnformeerd werden over de nieuwbouw plannen op de voormalige locatie van de Prins Bernardschool.

Dit was een bevestiging van wat we al wisten, de gemeente heeft schijt aan haar inwoners  en heeft waarschijnlijk geprobeerd om zoveel mogelijk geld binnen te slepen.

Natuurlijk wisten we dat de bestemming woningbouw was maar dit krijgt nu wel een hele rare uitwerking. De school stond aan de P.C. Boutenstraat dus logisch dat de nieuwbouw daar ook zou komen. Maar dit was dus niet het geval er komen als ISPA het voor elkaar krijgt 6 woningen aan de P.C. Stamstraat. Waar nooit woningen of wat dan ook heeft gestaan komen nu 6 woningen. Op zich een rare uitleg van een bestemmingsplan.

Wat ook tegen viel was dat er niemand van welke groepering , beweging of politieke partij aanwezig was om dit zotte plan uit te komen leggen.  Wordt je zomaar zes woningen voor je snufferd geplaatst zonder een beetje nagedacht te hebben. Waar ze bij Nijverdal aan de Regge wel aanwezig waren lieten ze hier verstek gaan. Ook was het fatsoenlijker geweest om de aanwonende vooraf te informeren maar het gebrek hieraan is de klasse van deze gemeente.

Vraag je je eigen toch hardop af waarom ze in de blokken woningen slopen om parkeerplaatsen te creëren en deze aan de P.C. Stamstraat weg halen. Ook het parkeren bij de apotheek zal straks lastig worden. Wie hier verantwoordelijk voor is kan beter terug gaan naar school

Te zot voor worden dat in “n Oaln Diek” de zooi maar vol gebouwd gaat worden terwijl ze elders in Nijverdal de bouwprojecten niet van de grond krijgen. Kwestie van centen hoe meer de gemeente hiervan krijgt hoe langer ze kunnen doorzwijnen met hun ideetjes. Wie weet nog dat er in de Blokken huizen gesloopt moesten worden voor parkeerplaatsen en groen en voor je neus bouwen ze alles vol.

Tot slot nog de apotheker, jazeker de apotheker. Deze vond het geen enkel probleem dat er huizen gebouwd worden. Hoe zijn klanten de auto moeten parkeren zal hem waarschijnlijk een worst zijn. Als er een griepgolfje komt staan ze hier al dubbel geparkeerd voor de deur maar ziet hij alleen de kassa schat ik zo in.

Huizen aan de P.C. Stamstraat ik zal het zolang als het mogelijk is tegen proberen te houden en als er iemand in de raad zit met een beetje verstand zien ze ook in dat dit plan te zot is om te bouwen.